Mine symaskinerEtter at Sykroken kom, har jeg hatt muligheten til å prøve mange symaskiner. Og dermed fått litt tanker og erfaring rundt de forskjellige merkene som er på markedet. Jeg koser meg med søm og syns det er spennende å få teste nye maskiner innimellom. :)

Ser du det er en maskin som mangler, eller du skulle hatt mer informasjon om - så er det bare å ta kontakt med meg :-)  Det er ikke alle maskinene jeg har tatt meg like god tid til å skrive om her. Men når tiden er på min side, så er planen å oppdatere med mer informasjon.Bernina 215
En fantastisk maskin som tåler alt! 
Det geniale er at denne minste Berninaen kan bruke føtter og utstyr som de større maskinene også bruker. Så man trenger ikke kjøpe nytt til den lille og de store. Denne brukes av barna her, og til kurs. 


Bernina 55QE
Etterfølgeren til 440QE som bodde hos meg for mange år siden. (føles slik) Denne falt jeg pladask for! Og den ble utrolig søt og liten ved siden av B780. En fantastisk maskin, for deg som vil legge litt penger i en god, super maskin og ikke trenger broderidel. Tung, stødig og informativ maskin. 
Her er første innlegg i bloggen om maskinen, med bilder: HERBernina B780 
Akkurat kommet inn døra her, Januar 2014. En svær maskin, men fantastisk å se til, og sy med. Det skal bli en fornøyelse å teste denne mer, og jeg skal huske å blogge underveis om den :-) 

Første blogginnlegg om B780 - HER, nå er den på plass
Andre innlegg om B780 HER, med tutorial på toalettveske 

Mitt første inntrykk av maskinen er at den har fantastisk mange muligheter. Den er nydelig å sy på. Med hånden på hjertet og helt objektiv sett, kan jeg si at dette er den beste maskinen jeg har SYDD på. Den er "myk", og syr stille og pent. Nå gleder jeg  meg som en unge til å teste broderiene på den! For er den like god å brodere på, som å sy - så er det noe av det beste jeg har vært borti :) Babylock Enlighten
Jeg måtte bare teste denne! Tanken er at jeg skal sy på denne en stund nå, mens en annen maskin lånes litt bort. Tanken var først å skaffe en Imagine, men jeg angrer IKKE på at det ble Enlighten istedenfor! Maskinen er om mulig, enda bedre enn Imagine. Bedre sylys, lettere å tre undertrådene. Ja det går an ..hehe. Og den syr stillere og roligere. Dette er for første gang, love of my life. (På symaskinfronten! ) 

Bernina L220 Covermaskin
Denne kan du lese mer om her:
http://lillels.blogspot.no/2014/12/bernina-l220.html
**************************************
Maskinene nedenfor, bor ikke hos meg lenger :)
Jeg skal prøve å få skrevet om alle etterhvert.


Brother Coverstitch
Den ble erstattning for CPX, som jeg også likte godt. Men denne er mindre, enklere, mindre lunefull og ekstratingene fester man mye enklere på. Den er enklere å justere, og den syr "roligere" syns jeg. 


Husqvarna Viking Ruby DeLuxe

Denne maskinen er nå er hos meg, jeg hadde en liten periode "forgjengeren" - og likte den kjempegodt. Denne utgaven har fått litt småforbedringer, og noen små designendringer. Den har bl.a fått DeLuxe systemet som til nå, bare Diamond har hatt. Maskinen er et lite nydelig syn! ;) 

Montert opp Fanakofte. En drøm å jobbe med, satte strikket først fast - men det viste seg å være for tette sting, så den begynte å tygge. Det løste seg med roligere fart og lengre sting. Arbeider mykt, stille og går som en drøm. Den broderer fint, men jeg har noe av de samme plunderet med denne, som forgjengeren - men ikke noe av mer betydning av vaner :-) Maskinen er bedre, ser finere ut, bittesmå endringer i menyer - men ikke noe at man ser det umiddelbart (utenom utseende) Maskinen er tung, men god å bruke. 
Janome 350E
Da var man tilbake på Janome, ikke mye å si - det er en lettbetjent og god maskin :) Det samme maskinen som Elna 6300, enkel og tre, og lett å arbeide med. Minuset? Det må være prisen, jeg syns det finnes bedre alternativer til denne prisen. Maskinen har feste av ramme øverst, det er bare en vanesak. Men jeg liker bedre sidefestet som HQ og Pfaff har. Men det er en vanesak. Det jeg også savner på denne er "spolefunksjon". HQ og Pfaff sine maskiner, stiller seg i spoleposissjon når man spoler undertråd, og går så tilbake til utgangspunktet når man er ferdig. Dermed er det enklere å komme til spolehuset også, uten å måtte ta av rammen. På 350E må man av med ramma for å hente ut spolen. 
Rates til ********** (7 av 10)
Singer Quantum Stylist 9960
En flott maskin som er svært undervurdert! Denne er stillegående, og har masse flotte funksjoner. Mange av funksjonene må man høyere i prisklasse enn denne, for å få hos konkurrentene. Den er en drøm å sy på, og det følger med masse ekstrautstyr. Det er bare pluss med denne maskinen, skal det være noe negativt må det være at det ikke er så godt utvalg i føtter til singer. Men teknisk og syopplevelse er herlig! 

Husqvarna Viking H|Class 600E
En maskin med vanvittig mye for pengene! Her får du både en symaskin OG broderimaskin, inkl software til under 13 000,- !!! Den broderer kjempefint, har automtatisk trådspenning, og stor ramme som medfølger maskinen. (2 stk, en liten og en stor) Maskinen syr pent, og er nøyaktig. Det eneste minuset må være at den må stå tilkoblet en pc mens den arbeider, men det veier opp mot den fantastiske prisen. Jeg har brodert en del med den nå, og jeg liker den kjempegodt. Det er ikke noe heft at den står tilkoblet. Softwaren er god og fullstendig for en nybegynner og middelsnivå broderer. 


Husqvarna Viking Designer Ruby
En fantastisk maskin ! Dette er en kombiner sy og broderingsmaskin, som ikke koster flesk. Vel er den litt dyr, men  HQ sitt alternativ til nå, har vært Diamond til 50 000,- Jeg har etterhvert brodert MYE med den, og lært meg mye med maskina. Og til mer jeg blir kjent med den, desto mer liker jeg den. Det er en maskin som i starter virker litt lunefull, og jeg måtte vende meg til at tilbehørsboksen lå på baksiden og ikke fremsiden - av friarmen. Men dette er en vane. Den broderer fint, nøya

ktig og raskt. Den syr nøyaktig og er relativt stillegående. Den har mange innebygde sømmer og broderier, og er klargjort for needlecut broderier. De har jeg skrevet om i et innlegg i selve bloggen. En fantastisk maskin som jeg liker bedre og bedre. Skulle jeg si noe negativt, måtte det bli tilbehørsboksen, manglende koffert til broderienheten, og at den kunne hatt like stor skjem som Diamanten. Men noe må man jo fire på, til lavere pris .. hehe :) 
Bernina Aurora 440QE
Gaven som kom fra "intet" og utav det blå ! :) Den har så utrolig mange muligheter, og den aller beste er at man kan filte med den! Noe man normalt alltid må ha seperat maskin for. Den kan også brodere, om man kjøper broderimodul til den, noe jeg ikke har til min. Der slår ingenting MB4 uansett :) Bernina har føtter som er hele med stang, og er faktisk dermed stødigere. Maskinen er nett og liten i størrelse, men tung ! Noe som er et pluss, når man testråkjører pedalen i bunn ! Ingen risting ! :) Den har godt utvalg sømmer, og jeg har overtransportør, filtesett, masse ekstra føtter og spoler til min. Den har et lite smalt sybord som er helt gull, og en liten søt tilbehørsboks som bare er helt smashing ! :) Etter å ha vært på kurs om maskinen er jeg enda mer frelst. Den kan gjøre de fantastiske ting, og i sammen med riktig bruk av nåler etc har man hele verden foran seg ! :) Det lille sybordet som følger med maskina og tilbehørsboksen er fantastisk praktisk og fint.


Elna 8300/Janome 350E
Grunnen til at jeg skriver det slik, er at det er nøyaktig samme maskin inni, kun anderledes utenpå. Maskinen som ser ut som jeg har hentet ut fra min mors loft - på 80 tallet *lol* Den er lite estetisk pen, i forhold til sin bror Janome 350E, men like god ! Den er stillegående, rask, og broderer pent. Dette er en broderingsmaskin ! :) MB4 min er pakket ned og står på lager pr. i dag. Jeg hadde veldig lyst på broderingsenhet til Berninaen, men endte opp med egen maskin istedenfor. Jeg er meget fornøyd med denne. I tillegg til maskinen har jeg kjøpt mega hoop. Men må oppgradere prg.varen min, slik at jeg får brukt den på maskina :) Maskinen anbefales på det sterkeste ! Den kan sy relativt store broderier, (jeg har ikke trengt større enda hvertfall) og den er stille, broderer pent, har mange innebygde motiver, lett å tre, lett å sette seg inn i, fargeskjerm som er enkel å forstå og det er enkelt å sette på rammene.


Bernina 1300MDC 
Jeg kjøpte denne i sommer, tanken var å ha en kombimaskin når vi flyttet. Denne er knall flott som overlock, liten i size, noe jeg helt klart er svak for, og stillegående ! Men ! Jeg og coverdelen blir ikke venner, så om det smalt i .. ja... jeg har vært på kurs og lært viktigheten av nåler til denne maskinen, men likevel sliter jeg med den. Sømmene blir ikke pene og for ikke lenge siden stilte jeg den om til overlock, og det var noe herk ! knytt og dra er noe denne vil innebære for min del. Den syr så nydelig når jeg bare får det til, men det er så sjelden jeg får det til *humre* Men den syr pent, har mange fine sømmer, kan sy både overlock og coversøm +++
Babylock Evolve Wave
Jeg har savnet Imagine Wave maskinen min helt fra den dagen den drog :( Og har enda ikke blitt venn med Berninaen min, samme hvor mye jeg prøver. Så etter mye overveiing endte jeg med å få en BL i hus igjen. Målet er å bli venn med denne både på overlock og coverdelen, og dermed kunne selge Berninaen. Det er egentlig litt trist, for jeg ser at mange andre er veldig fornøyd med den, og den er liten og fin. Men jeg håndterer kun overlock delen, og blir ikke venner med coverdelen. Og det frustrer meg noe veldig !!! Jeg var litt usikker da den kom i hus, om jeg hadde gjort noe dumt nå. For den er litt større og mindre syrom enn imgine. Jeg og imagine var liksom "ett".. og jeg savner latmannseffekten nålitreder. Men på sikt er nok dette det beste tror jeg :)Janome MB4 
En fantastisk broderimaskin ! En kanondyr,men kanongod maskin ! Denne erstattet Pfaff broderimaskinen (kombimaskin) min i fjor høst. Jeg var superlei av å sitte å tvinne tommeltotter mens maskina jobbet, samt på Hummel© broderi feks, skifte tråd 32 ganger... :-p Jeg hadde programmet Pfaff 4D suite tidligere, men det reiste sammen med maskina. Nå har jeg Janome Digitizer PRO MB4, som er et flott program. Det tar litt tid før man lærer seg det, men det har mange mange muligheter og er fantastisk å ha !

Maskinen kan brodere opptil 800 spm, og det går fort :) Den har 4 nåler, og plass til 9 spoler på brettet, hvorav den ene plasseringen er til undertrådspoling. Maskinen har egen undertrådspolemotor. Så man kan spole opp undertråd samtidig som den broderer ! Genialt ! Den kan brodere med både små og store (mega) spoler, man bruker bare evnt ekstrautstyret.

Det følger med noen få broderier i selve maskina, men man bør kjøpe seg (eller laste ned) et broderipgrogram, slik at man får litt flere muligheter. Det finnes mange broderi "butikker" på nett, som man kan laste ned broderier fra, det finnes også mange gratis. Bare vær obs på at prisen varierer, samt kvaliteten. En annen ting, husk at mange broderier man kan kjpøpe "omgjorte" er ofte ©. Så skal du brodere og selge, bør du sjekke dette. Feks Disney, Hummel, Beatrix Potter ++++++ Maskinen kan bruke både ATA kort, eller et reader card, eller evtn USB. Den kan også kobles direkte rett i pc. For å bruke program varen fra Janome, må man ha pc, eller bruke windows på mac (fysj :-p)

Maskinen er ikke blant de aller største liksom, men ikke av de minste heller. Den tar litt plass, men er ikke overveldende stor (selv om esken er det !!) Har man råd, og skal legge penger i maskin, er dette en perfekt maskin. Den koster flesk, men man har maskin for resten av livet (Evnt resten av sytiden... :p ) Denne er verdt alle kronene den koster !Babylock Imagine Wave
En helt perfekt overlock ! Kan ikke bli bedre ! Jeg hadde en Evolve uten wave en periode, men brukte den svært lite. Denne derimot har gått maaaange trådmeter ! Jeg rett og slett bar elsker min Babylock. Den er superenkel å tre, har innebygd tråditreder !! og Babylock luftitreder systemet. Den har automatisk trådspenning og den jobber jevnt og nydelig !

Den har den flotte wave sømmen, og den har jeg brukt MYE ! Den gir en flott kantavsluttning, og er en nydelig effekt på klær/ting. Om du er på jakt etter en lett overlock, så er dette maskinen ! Det følger med hurtigtredingsoversikt og en fin bruksanvisning. Den er på svensk, og hvor lettfattelig den er, er vel en definisjonsak, men den går :) I mine øyne er den perfekt, nesten... :) Den kunne oppnådd "10 stjerner" hos meg, om den hadde vært enda et hakk mer stillegående. Den er stille, og det er tross alt en overlock, men.. om jeg skal kunne sette fingen på EN ting, så må det være lyden :)


Tidligere omtaler skrevet mens jeg hadde maskinene

Pfaff Performance 2058
(omtale skrevet mens jeg hadde maskinen)

En fantastisk maskin, som kan helt fint sammenlignes med 2170/creative Vision ! Eneste oppmot sistnevnte der den i MYE mer hendig størrelse og jeg liker mye bedre "nettheten". Jeg fikk fra en Janome Memory Craft 5200 over til denne, og eneste jeg savner fra 5200, og forsåvidt CV, som også hadde dette er = dobbelt lys i syrommet. Men alt er en vane, og det er absolutt IKKE dårlig lys i 2058en. Man har som regel også litt ekstra lys rundt seg, når man syr, så dette har jeg ikke opplevd som noe problem.

2058 hører til kategorien G. Det vil si det er den bokstaven du må se etter når du bestiller deler, trykkføtter, spoler etc. Tidligere var gruppe G den "siste" gruppen, og det er mange maskiner som er i den gruppen. Blant annet de fleste i 2xxx serien. Så kom Pfaff Creative Vision, som da utgjorde en ny gruppe = J. Deler og tilbehør som det står gruppe J på, eller evnt annen gruppe, passer IKKE til 2058. Dette har med forskjellige ting, feks stående/liggende spole, plast/metall spolehus osv osv osv..

Maskinen har pyntesømmer inntil 9 mm. Man bruker da fot nr 2 (dette er ikke katalog nummer, men "interne nummer", for plassplassering i tilbehørsskuffen) til å lage brede sømmer. På 2170 feks (2170 er en kombi sy og broderimaskin, i samme gruppe = G) heter denne foten Maxi fot, den er ikke med til 2058. Det følger med mange føtter til maskinen, og de aller fleste kan brukes sammen med overtransportøren, IDT. Det unike med Pfaff er at denne er innebygd, og man kan bruke mange føtter med denne aktiv. På andre merker, er overtransportøren en egen fot, og man kan ikke koble annet utstyr til den. Glidelåsfot, applikeringsføtter, pyntefot, snorfot.. utvalget med IDT er stort og flott. Trykkføttene ligger ofte på en pris mellom 120 til 300 kroner. Noen spesial føtter kan være dyrere. Maskinen bruker "blå spoler" Disse ligger rundt 80 kroner for 10 stk. (har sett dem dyrere også, 98,-) Men man kan kjøpe 30 - 50 -100 pakk av disse fra feks Ebay, til 100,- pluss frakt. Pass bare på å få riktig type da.

Maskinen er noe sær på tråd. Ikke sånn kjempe, men i forhold til Janome maskinene er den det. I den form av at Janome maskinene ikke "tiltrakk seg så mye lo og støv" av feks stoff og stil tråden, ser man på Pfaffen hvor mye den tråden faktisk loer. Jeg bruker nå Gütermann og Mettler tråd på min maskin, og ser stor forskjell på maskinens spolehus/i maskina. Men husk likevel ! Rengjør ofte !

Maskinen har over 300 sømmer, 340 + alfabeter. Alfabetet finnes i 4 fonter, to av dem har små og store bokstaver. Det er godt utvalg av knapphullsømmer, quiltesømmer, brukssømmer, korstingssømmer +++++ en maskin med stort og godt utvalg. Den har mange fine 9 mm pyntesømmer.

2058 har ikke justerbart trykkfotpress, men den har automatisk labbløft, noe som er helt gull når man feks applikerer. Man kan velge nålestopp oppe og nede, og i det man slipper pedalen, løfter labben seg, mens nåla blir stående nede i stoffet, slik kan man svinge på stoffet uten at det blir løkker etc. Det jeg savner fra 2170 og CV er automatisk trådklipp, men det er ikke absolutt ikke et must, bare noe man blir bortskjemt med, og gjerne skulle hatt. Maskinen styres ved en trykkfølsom skjer, skjermen er god og man trenger ikke bruke stylus pennen, men kan fint bruke fingrene. Den reagerer kjapt og er oversiktlig og fin. Ved siden av skjermen er det valgknapper.

Tilbehørsskuffen er flott ! Der er det nummererte plasser til hver fot, og god plass til andre ting. For et petimeter som meg, så er en slik skuff fantastisk ! Da ser jeg til enhver tid om jeg mangler noe i skuffen min. Syrommet er stort og godt (ingenting slår CV og de nye QE maskinene, men derimot må du da bære på et svææært drog) og syflaten er fantastisk. På lokket til tilbehørsskuffen er det inch og cm tegn. Ved å ta av skuffen har du lang og smal friarm. Helt kanon å bruke ! Man svinger bare skuffen ut mot venstre og hekter den av. Maskinen har stående spole, og selve spolehuset er av plast. Det vil si at man skal slippe å smøre maskinen.

Å frihåndsquilte med 2058 er ikke noe problem. Man senker undertransportøren, setter på frihåndsfot (ekstrautstyr) og kjører på. Den eneste maskinen som kan slå Pfaff på dette, tror jeg må være Bernina 440 Quilters Edition, den har BSR (Bernina StingRegulator) den piper når man tar ujevne sting +++ Men alt i alt, syns jeg IDT er mer verdt en BSR. Pfaff CV hadde fjærende funksjon på sin frihåndsquilte program, det har ikke 2058, men jeg har ikke opplevd dette som noe minus. Lappeteknikk og applikering går som en lek, og den er nøyaktig, jobber jevnt og er behagelig å jobbe med.

Når man starter maskinen kommer man inn i menyen. Her får man opp oversikten, nyttesømmer - quiltesømmer -alfabet etc... og så trykker man seg videre innover i menyene. Gir du pedalen et lite puff, så går den automatisk rett inn i rettstingsprogrammet. En fiffig liten ting :) Gir du pedalen enda et lite puff, senker den foten selv og du kan begynne å sy ! :) Du kan justere kontrast, lys på skjerm, lyd ++++ maskinen kan bli "din".. 2058 har også stitch editor, noe som gjør at du kan lage dine egne sømmer, sette sammen kombinasjoner +++++ MEN ! dette er fortsatt innenfor 9 mm sømmer, du kan ikke brodere bokstaver etc utover denne størrelsen, selv ikke med stitch editoren. Det følger med hard case transportkasse til maskinen, godt med utstyr og en flott norsk bruksanvisning med foto. Ingen dårlige dumme tegninger, men skikkelig godt beskrivende bilder ! Veldig bra bruksanvisning. Jeg bruker en Tutto Small bag til maskinen, den passer akkurat oppi i bredden, og da får jeg også en del ekstra utstyr med, siden det er mer plass i bagen. Et par bøker, stoffer ++++ kjempesmart. Medium Tutto passer maskina akkurat inni, men du får ikke med deg noe annet, og jeg liker ikke de på hjul, av en eller annen grunn ......

Og et tips !!! Ta vare på tilbehørskatalogen !! Den har nemlig mange steg for steg beskrivelser for bruk av de forskjellige føttene. Den forteller hvordan du skal bruke dem, hva du skal innstille maskinen på +++ et vanvittig godt hjelpemiddel ! Vurderer du 2058, kan jeg varmt anbefale deg den ! :) Skal man gi den stjerner som er så poppis, ville det blitt 9 av 10.. hvorfor bare 9? Tja.. den siste stjerna hadde den fått om den hadde automatisk trådklipp :-p
Pfaff Coverlock 4862
Denne har jeg ikke hatt i hus så lenge. Og jeg er helt ærlig ikke helt sikker på om den blir. Jeg heller veldig mot det, men er fryktelig usikker. Det første jeg kan si er at den bråker.. hehe. Jeg trodde at Babylocken bråket, men neida, denne slår den :-p Men... fakta, den er mye lettere å bli venn med enn hva Janome CoverPro 1000 var. CP var en ren coverstitch maskin, mens dette er en kombinasjonsmaskin. Kan være kjekt å ha, når Babylocken feks må på service eller lignende. Eller en sykveld, der jeg skal ha hele plagget ferdig, og ikke gidder å vente til jeg kommer hjem med å legge opp. Mange muligheter med andre, men her står den foreløpig fast på coverdelen. Den syr fantastisk fine sømmer ! Om du trykker på "Symaskiner" kategorien i menyen til høyre, så har jeg laget et lite innlegg om maskina, da den kom i hus. Der er det et bilde av coversømmen, foran og fra baksida. Den syr fint, nøyaktig og justerer seg flott fra tynne stoffer til tykke på no time. Den kan fjuske litt, og tuller med griperen, om den ikke finner innstillingene med en gang. Så man kan bli sittende å tre griperen noen ganger, før den "tar hintet". Men alt i alt syr den fint og er lett å stille inn.

Rent praktisk er den godt gjennomtenkt. Den har mange knotter og hjul på høyre siden, og det kan være litt forvirrende i starten, men når man blir vant til det er det ingenting som er bedre. "Standard" hendelen til trykkfoten er tatt bort fra syrommet, og satt på høyre side med de andre hjulene. Dette er fantastisk, men litt uvant i starten. Den slipper trådspenningen i det man trekker den opp til øverste hakket. På høyre side finner du også programinnstillinger, håndhjul og differensialstyring. Jeg trodde først av en eller annen grunn at denne hadde skjerm, med innstillingene på. Men det har den altså ikke. Når man vrir på programhjulet, kommer alle innstilingene frem på rad og rekke. Når man har lest litt i bruksanvisningen (som 2058, med gode foto og på norsk) og lærer seg hvilke symboler som er hva, så går det lett og fort å forstå hva man skal endre på. I tilbehørsesken finner man en programoversikt. Det finnes oversikter på mange språk. Man finner da sitt eget (her norsk :) ) og klikker den inn under innstilingsoversikten, og dermed har man god oversikt. På maskinens venstre side, når man åpner dekselet der, finner man pinsett, converter (må brukes ved overlock) og skrujern til nåleskift. Det følger med en genial sak til å bytte nåler med. Man trer den innpå nålen og slipper å holde i nålen selv. Det følger med et trekk til å ha over maskinen, og i det trekket er det noen supre lommer. Så om du skal frakte med deg maskina, kan du putte tilbehørsboks, bruksanvisning etc i lommene. (bilde i 4862 egen post)

Maskinen kan sy enkel eller dobbel coversøm (tvillingsøm) men må tres om i griperen for å endre dette. Det er vel noe av det jeg syns er litt kjipt. Men man lærer seg det fort. Maskinen er overaskende lett å tre, både i overtrådene og griperen. For å sy cover må man koble ut ene griperen, skru ned kniven og en ting til (som jeg ikke husker navnet på i farta) men alt dette er kjapt gjort, og det er en god oversikt i bruksanvisningen for dette. Syrommet på maskina er flott, det er god plass til både høyre og venstre for nåla, og labben er ikke rett slik som på mange maskiner. Men den er litt skråstilt, slik at maskinen er lett å tre, lett oversiktlig og flott å komme til med stoffene. Den har innbygd ruskeskuff, som man lett (til tider for lett) knepper av og på. Det følger med to små deler til å ha ved boksen. Den ene skal stå på som beskyttelse ved kniven, ved overlock. Og den andre blir et lite sybord ved coversøm.

Det jeg foreløpig syns er negativt, er at den støyer i overkant mye. Den må trees om fra enkel til dobbel kjedesøm, og den er litt sær på enkelte stoffoverganger. Men foreløpig har jeg et godt inntrykk, og det står mest mellom denne og en Bernina 1300MDC. Jeg venter nå på et par ekstra føtter, til bl.a kanting, og er veldig spent på hvordan det er. CP måtte bygges på/av/om for å få brukt mye av ekstrautstyret, mens til 4862 skal det meste være enkelt og bare snap on. Det igjen er et stort pluss !Janome CoverPro 1000
En utrolig lunefull maskin, som krever mye kunnskaper, riktig trådbruk ++++ får man alt dette til, så er det knallmaskin. Det finnes masse ekstrautstyr til denne, og det er bare å vrake og velge. Man kan også kjøpe ekstrautstyr på ebay til denne. Vær obs på nålene også. Trenger du tips og råd på denne maskinen, se en egen side om det her inne på bloggen :) 


Janome Memory Craft 5200

En flott maskin ! Mange fine sømmer, syr stille og nyyyydelig lys - dobbelt. Noe jeg hadde på Pfaff Creative Vision også. Den hadde en liten barnesykdom, men det har dens neste eier fått fikset nå via forhandleren. Den har mange sømmer, bokstaver, syr pent og nøyaktig. Er god å quilte med, men "ikke god nok". Jeg savnet en del Pfaff innstillinger, og ble fristet av et tilbud om å gå over igjen. Den bråker lite, men rister litt ved høy hastighet. Lett og liten maskin, absolutt god !


Janome Decor Computer 4100
Avtageren til Janome Jubilee 55. Den blekjøpt som supplementmaskin til PCV, men etter kort tid ble PCV solgt (pga størrelsen) og jeg fikk MB4 i hus, og da ble denne oppgradert, siden dette da ble hovedmaskinen min. Dette er mitt første møte med Janome. Den syr pent, men er ikke så veldig kraftig, og jeg syns ikke den var kjempegod til quilting og slike ting.

Pfaff Creative Vision

Kort sagt, en drøm og fantastisk maskin. En del fra HQ, både menyer og liggende spole +++ men er en fantastisk og STOR maskin. Jeg trenger å kunne flytte på maskinene mine, og ta dem med på kurs, det gjør man ikke med denne :) Men den både syr og broderer som en drøm !
Pfaff Creative 2170

Min andre maskin, jeg fikk kjøpe denne til knallpris direkte gjennom Pfaff. I dag angrer jeg kanskje bittelitt på at jeg ikke lot være å bli fristet, da Pfaff ville sende meg den nye fancy Creative Vision. Denne er nemlig liten og hendig å flytte på, noe etterkommeren ikke er. Når jeg vurderte ny maskin nå, så stod faktisk denne på listen igjen :) Den er stillegående, (har litt dårlig lys), overtransportør, godt syrom og syflate, praktisk tilbehørsboks (ikke på nær slik som Berninaen), mange sømmer, og syr stille og pent. En god maskin, som også kan brodere.


Babylock Evolve uten wave
Dette var min første "skikkelige" Babylock maskin/overlock. Den ble bestilt mens jeg ventet på den tragiske Yamataen. Men det tok lang tid før jeg våget å prøve den, den stod lenge stille på bordet uten å få sy en eneste søm. Men i det den ble testet var jeg hekta! Den syr knallfint, men den har ikke wavesømmen. Denne ble solgt etter en stund til Snurpa inne på Sykroken, og jeg fikk en Babylock Imagine Wave istedenfor, og begynte i dette øyeblikk jakten på en god coverstitch maskin. 


Yamata

Min første overlock, vunnet på auksjon på finn.no til 999,- Etter en uke fant jeg ut hvilket ræl jeg hadde kjøpt, før den kom i hus :) Så den ble lagt rett på finn, og jeg hadde den aldri utav esken her hjemme. Etter å ha lest litt før den kom, lærte jeg som med Bernetten, at man får det man betaler for !
Føler jeg ikke kan rate denne, siden den aldri var utav boksen


Bernette 55
Min aller første maskin. Min 14 dagers erfaring med denne ble:
  • Stort sett ihjeltygde stoffer
  • Fikk ikke til trådspenningen
  • Knuter og fastklemte tråder og stoffer under stingplata
  • Gikk seg varm og lagde MYE lyd
Den ble solgt etter 14 dager, da jeg vurderte sterkt å gi opp hele sygreiene :)