tirsdag 26. august 2014

En helt vanlig tirsdag.... torsk!


En helt vanlig tirsdag, men bøtter av oversettelser, frist for inspirasjonssider, artikkelskriving osv osv :-) 30 min avkobling - mat ! :) Dette er nok ett resultat av at jeg elsker å fordrive ekstra tid på matprogrammer. Selv om man ikke er på gourmetnivå, er det gøy å teste ut "skikkelig mat" på kort tid prinsippet. Her er det torsk naturell, med smørdampede grønnsaker og asperges, ovnsstekte amadine poteter og hjemmelaget paprika/hvitløksmør. Nammis ! Og... ferdig på 30 min! 

Oppskrift: 
2 stk torsk naturell 
2 gulerøtter
1/2 rød løk
1/2 paprika
Asparges
250 gram meierismør (romtemperert)
Paprikapulver
Hvitløksalt
Cayennepepper
Salt
Smør til damping

Vask potetene, og finn noenlunde samme størrelse, og ha dem i en ildfast form. Ha over olje, slik at de blir "fuktige" de skal ikke flyte i olje. Strø over salt, og rør rundt til det er godt med salt på alle. Sett dem i ovnen på varmluft, 225 grader i ca 20 minutter. Husk å snu litt på de av og til. 

Skrell og løk og gulerøtter. Hakk dem i staver, kutt løk og paprika i stimler. Smelt smør i en kjele, og ha gulerøtter, løk og paprika i. La det surre litt. Kutt bunnen av aspargesene, og skrell de. Men la de ligge på benken litt til. 

Lag smøret. Ha meierismør i en glasskål, og ha litt cayennepepper, hvitløksalt og godt med paprika krydder i, knepp godt sammen! Her må du bare smake deg frem, det skal smake godt krydder, men ikke for mye! 

Ha litt av det ferdige smøret i en god og varm stekepanne. Legg fiskestykkene oppi. Snu de etter noen minutter (dette kommer an på hvor tykke de er) og la de godgjøre seg litt i smøret og bli gylne. 
Ha nå aspargesene oppi smørgryta, og legg på lokk. La de ligge der ca 4-5 minutter. 

Ta ut potetene, legg de på fatet, sil grønnsakene og legg ved siden av. Ta av fisken, legg den på toppen og ha en klatt smør på toppen! NAM! Lykke til ! :) 


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er ikke alltid tiden strekker til, så jeg får svart på alle kommentarene med en gang. Men jeg er utrolig glad for alle som besøker bloggen, og ikke minst legger igjen en kommentar til meg. Tusen takk for besøket!