mandag 13. oktober 2008

Enkel toalettmappe

Denne oppskriften er det en snill dame på et amerikansk syforum som har illustrert og latt oss bruke videre Denne modellen er med konvolutt ender, man har flere måter å lukke endene på, dette er en av dem.

Skjær først de stykkene du vil ha, her er det brukt kun ytterstoff og innerstoff. For å få den litt stivere kan det være lurt å legge platevatt i mellom. Et annet tips er å legge voksduk som innerfor, for da kan man tørke utav den med en klut. Kan være fint om det skal være sminke o.l feks i den Om du syns det er vanskelig å sy glidelåsen fast til ett stykke, kan du dele hovedstykket på to, slik at du har to stykker å jobbe med.


Så syr du glidelåsen fast. Den sys først fast vrangt mot vrangt og så vrenger du “tuben” og syr en stikning langs glidlåsen på rettsiden. Altså en rettsøm slik at glidelåsen fester seg til stoffet innvendig. Her kan det som sagt være smart å ha delt stykkene på to, om du ikke er stødig i glidelåssying.

Lag en liten “lapp” slik som illustrasjonen viser og sy to rettsømmer slik at den henger sammen

sy den fast på rettsiden av mappa. Den skal festes i nederste kanten av glidelåsen. Altså motsatt ende av glideren når glidelåsen er lukket

Så vrenger du arbeidet. Åpne glidelåsen ! Sy en rettsøm rett over hver ende, slik de røde strekene viser. Husk at glidelåsen må være åpen, for at du skal kunne vrenge tilbake.

Vreng tilbake og du er ferdig ! Brett endene til, slik at du får konvoluttenden fin
Lykke til !

1 kommentar:

  1. Å, tusen takk for denne forklaringen! Elsker slike trinn, for trinn forklaringer. Da får jeg nemlig til å gjøre det! :-)

    Toalettmappen ble ganske stor da, men da er det plass til mangt.

    SvarSlett

Det er ikke alltid tiden strekker til, så jeg får svart på alle kommentarene med en gang. Men jeg er utrolig glad for alle som besøker bloggen, og ikke minst legger igjen en kommentar til meg. Tusen takk for besøket!